در دنیای امروزی پلتفرمهای مختلف مجازی اعم از سایتها و رسانههای جمعی توسط تبلیغات و بازاریابیهای مختلف و متنوع بمباران شدهاند! این هیاهوی تبلیغات و رقابت تنگاتنگ رقبا در این حوزه نشاندهنده این است که بازاریابی در واقع ابزاری بسیار کاربردی برای فروش و خدمات محصول و حتی برندینگ است.
البته در این میان کسبوکارهایی هستند که همواره به دنبال راهکارهایی تاثیرگذارتر و متفاوتتر برای ایجاد تعامل سازنده با مخاطبان بازار هدف هستند. برند اکتیویشن از جمله این راهکارهای سازنده و موثر است که به کسبوکارها کمک میکند تا به شکلی عمیقتر با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. برند اکتیویشن تاثیر بالقوهای در روند بازاریابی سازمانها داشته و به نوعی سوخت مورد نیاز ماشین فروش هر کسبوکاری است.

برند اکتیویشن چیست؟
بسیاری از افرادی که در حوزه مارکتینگ فعالیت دارند حتی برخی از بازاریابان با روش بازاریابی برند اکتیویشن آشنایی ندارند. برند اکتیویشن در حقیقت یک روش بازاریابی مدرن و پیشرفته است که در آن فرایند معرفی برند به مخاطبان و افزایش آگاهی آنها نسبت به ویژگیهای برند صورت میگیرد.
این روش بازاریابی در صورتی که به شکل کاملا حرفهای و تخصصی پیادهسازی شود میتواند فرایند تعامل با مخاطبان را بهبود بخشیده و پروسه برندینگ و بازاریابی را در کنار همدیگر تقویت کند.
در تعریفی علمیتر و تخصصیتر، برند اکتیویشن فرایندی متشکل از رویدادها، تجربیات و تعاملات بوده و هدف اصلی آن نیز ایجاد ارتباط عاطفی موثر بین برند و مخاطبان است.
توصیف برند اکتیویشن با ذکر مثال
برای درک هر چه بهتر و عمیقتر برند اکتیویشن بهتر است به این مثال توجه کنید. فرض کنید شما به تازگی یک کسبوکاری را راهاندازی کردهاید. طبیعتا هیچ یک از مخاطبان بازار هدف شما را نمیشناسند. در واقع برای جان بخشیدن به برند خود به روشهای بهینهای همچون برند اکتیویشن نیاز دارید.
با استفاده از این روش به راحتی میتوانید کانال ارتباطی مناسب و مورد نیاز خود برای برقراری ارتباط با مخاطبان بازار هدف را پیدا کنید، چراکه بدون تشخیص بهترین کانال ارتباطی دسترسی به مخاطبان و مهمتر از همه برقراری تعامل سازنده با آنها امری بسیار دشوار است. برای مثال کسبوکار شما ممکن است از طریق رسانههای جمعی چون اینستاگرام بهتر و بیشتر توجه مخاطبان هدف را به خود جلب کند، به همین دلیل باید از این کانال به منظور شناساندن برند خود استفاده کنید.
اهمیت بسیار بالای برند اکتیویشن در رشد و توسعه کسبوکارها
تنها راه برقراری تعامل سازنده با مخاطبان بازار هدف در هر حوزهای ایجاد ارتباط عاطفی است. در اصل نقطه تمایز و برتری بسیاری از برندهای معروف مانند برند اپل در حوزه تکنولوژی، برند ولوو در صنعت خودروسازی و صدها برند معروف و محبوب دیگر توانایی برقراری ارتباط عاطفی عمیق و دائمی با مخاطبان خود است.
این ارتباط عاطفی است که مشتریان بالقوه را به مشتریان دائمی تبدیل کرده و مخاطبان را نیز به مشتریان تبدیل میکند. یکی از بهترین روشهای بازاریابی برای برقراری ارتباط عاطفی برند اکتیویشن است. با فعال سازی برند شما میتوانید دقیقا عواطف و احساسات مخاطبان خود را مورد هدف قرار داده و از این طریق با آنها ارتباط برقرار کنید.

مزایای شگفتانگیز کمپین برند اکتیویشن
کمپین برند اکتیویشن در اصطلاح بازاریابی با عنوان فعال کردن برند شناخته میشود. فعال سازی برند به سازمانها این امکان را میدهد تا لحاظت خوب و به یادماندنی را به یکدیگر سپری کنند. دقیقا تمامیت یک برند به احساس مثبت و خوبی بستگی دارد که توانسته است در مخاطبان خود در پروسه زمانی بلند مدتی ایجاد کند.
برای مثال شما با شنیدن برند اپل نمونه بارزی از محصولات باکیفیت، مدرن و پیشرفته را در ذهن خود به همراه احساس خوب و مثبت تداعی میکنید. این امر دقیقا هدف اصلی از اجرای کمپین برند اکتیویشن است. از مهمترین مزایای برند اکتیویشن میتوان به موارد زیر پرداخت:
- ایجاد تعامل بهبود یافته با مخاطبان بازار هدف و حتی مشتریان بالقوه
- برقراری ارتباط عاطفی با مخاطبان
- ایجاد تغییرات لازم در نگرش مخاطبان نسبت به محصولات برند
- کاهش هزینههای مربوط به سایر روشهای بازاریابی
- امکان ترکیب کانالهای ارتباطی مختلف با یکدیگر
اهداف برند اکتیویشن در هر برند
اجرای استراتژی برند اکتیویشن در هر برندی اهداف خاصی دارد، اما اهداف مشترک این روش بازاریابی در کلیه برندها عبارتاند از:
- افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به برند
- جذب مشتریان جدید
- افزایش ارز برند
- افزایش میزان اعتماد و وفاداری مشتریان
انواع برند اکتیویشن و متدهای آن
با توجه به افزایش علم و تکنولوژی روشهای بیشتری برای فعال سازی برند ایجاد میشود. هر یک از متدهای برند اکتیویشن کاربرد و مزایای خاصی داشته و بر اساس نوع کسبوکار برگزیده میشود. انواع متدهای کمپین برند اکتیویشن عبارتاند از:
- بازاریابی تجربی
- کمپین سمپلینگ
- برند اکتیویشون درون فروشگاهی
بازاریابی تجربی (Experiential Marketing)
این روش از برند اکتیویشن از جمله بهترین راهکارها برای برقراری ارتباط سازنده بین برند و مخاطبان است. با استفاده از روش بازاریابی تجربی میتوان به مخاطبان کمک کرد تا ارتباط مستقیم و بدون واسطهای با محصولات و خدمات برند برقرار کنند. در اصل این نوع از متدهای برند اکتیویشن بیشترین تاثیر را در ماندگار کردن یک برند در ذهن مخاطبان بازار هدف دارد.
برای نمونه با استفاده از این روش فعال سازی برند صاحبان کسبوکار با خلق یک تبلیغات نشان دهنده حادثه ناگوار که مرتبط با ویژگی برطرف کننده نیاز محصول خود هستند ایجاد کنند. به بیانی دقیقتر حرف زدن با تلفن همراه حین رانندگی امری حادثهآفرین و خطرناک است، یک کسبوکار با استفاده از این ایده در تبلیغات خود میتواند محصول ایرپاد بلوتوثی خود را به خوبی تبلیغ کرده و به مخاطبان خود این پیام را منتقل کند که با داشتن ایرپاد میتوان حین رانندگی بدون بروز هیچ گونه حادثه ناگواری مکالمه کرد.
کمپین سمپلینگ (Sampling Campaign) و کاربرد آن در توسعه برند
در این روش از فعال سازی برند محدودیت مخاطبان در کسب تجربه از محصولات و خدمات برند نسبت به روش بازاریابی تجربی بیشتر است. به بیانی دقیقتر در روش کمپین سمپلینگ برند اکتیویشون مخاطبان تنها اجازه کسب تجربه و تستس نمونهای از محصولات برند را دارند.
برای مثال در برخی فروشگاهها برای تبلیغ و بازاریابی یک محصول نوشیدنی کارشناسان به مشتریان اجازه تست طعم همان محصول را میدهند. این مثال دقیقا روش کمپین سمپلینگ فعال سازی برند است که یکی از موثرترین و بهترین راهکارها برای ایجاد ارتباط سازنده بین مخاطب و برند محسوب میشود.
برند اکتیویشن درون فروشگاهی (In-Store brand activition)
همان طور که از نام برند اکتیویشن درون فروشگاهی پیداست، در این متد کاربران امکان کسب تجربه مستقیم با محصولات یک برند در داخل یک فروشگاه را دارند. از این کمپین خلاقانه در جشن کریسمس 2014 توسط برند Monty the penguin استفاده شد. این برند توانست در همان سال در بیش از 42 فروشگاه در سراسر کشور ویترنی داستان شخصیتهای مختلف کمپین را در قالب یک پک عرضه کند. این پک لانه مونتی نام داشت که در داخل آن افراد میتوانستند اسباب بازیها، کتابهای مونتی و لباسهای آن را خریداری کنند.
مهمترین ویژگیهای کمپین برند اکتیویشن موفق
برای اینکه شما هم بتوانید یک کمپین برند اکتیویشن موفق را راهاندازی کنید باید با ویژگیها و تکنیکهای مربوط به این کمپین آشنا شوید. یکی از مهمترین ویژگیهای کمپین برند اکتیویشن موفق توانایی غافلگیر کردن مخاطبان است. بر اساس تحقیقات انجام شده در طی یک دهه اخیر بیشترین تاثیرگذاری روی مخاطب از طریق بازاریابی زمانی صورت میگیرد که مخاطب غافلگیر شود.
زمانی که احساسات یک مخاطب در اثر دیدن یک تبلیغ یا معرفی محصول تحریک میشود (اصطلاحا غافلگیر میشود) این تجربه متفاوت به مدت طولانی در ذهن او نقش میبندد. یک کمپین برند اکتیویشن موفق هم دقیقا باید بتوانند مخاطبان بازار هدف خود را غافلگیر کند تا بتواند به مدت بسیار طولانی تصویری از برند را در ذهن مخاطبان حک کند.

درگیر کردن مخاطب از دیگر ویژگیهای کمپین برند اکتیویشن موفق
یکی از بهترین راهکارها برای درگیر کردن مخاطب به یک برند این است که یک مسئولیت همکاری و حتی نظر دادن را در برند در مخاطب ایجاد کرد. این حس مشارکت و همکاری مخاطب در فعالیت برند باعث میشود تا احساس نزدیکی و اعتماد بیشتری نسبت به برند داشته باشد. این مورد دقیق یکی از ویژگیهای اصلی برند اکتیویشن موفق است.
احترام به مخاطب و حفظ ارزش او
علاوه بر ویژگیهای ذکر شده یک کمپین برند اکتیویشن موفق باید بتواند در تمامی مراحل استراتژی خود ارزش و احترام مخاطب را به خوبی حفظ کند. بیاحترامی به مخاطب چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم حتی در قالب طنز از طرف برند بسیار ناخوشایند بوده و تاثیرات منفی در موفقیت برند دارد.
صفر تا صد طراحی کمپین برند اکتیویشن با آژانس برندینگ دیسان
آژانس برندینگ دیسان با سابقه کاری درخشان در این حوزه امروزه قادر است تا بهترین خدمات را در راستای جانبخشی و تقویت برند به صاحبان کسبوکارها ارائه دهد. در این موسسه صفر تا صد طراحی و اجرای برند اکتیویشن توسط نیروی کار نخبه و متخصص انجام میشود. از مرحله تحقیق و جستجو گرفته تا تعیین و تدوین استراتژی، برگزاری رویداد، بازاریابی و تبلیغات و بررسی عملکرد کمپین در آژانس برندینگ دیسان صورت میگیرد.