حتما میدانید که موتور جستجو گوگل در حال حاضر بزرگترین و گستردهترین موتور جستجو در سراسر جهان است. در این پلتفرم گسترده روزانه میلیونها نفر در حال سرچ کردن عبارات مورد نظر خود هستند. اما مهمترین سوالی که پیش میآید این است که این موتور جستجو چگونه میتواند بهترین نتایج را برای تریلیونها عبارت سرچ شده به نمایش بگذارد؟ پاسخ این سوال الگوریتمهای مهم و کاربردی گوگل است.
در حقیقت پلتفرم گوگل دارای تعداد زیادی الگوریتم است که هر کدام کارایی منحصربهفردی دارند. حال شاید برای شما هم سوال باشد که اصلا باغ وحش گوگل چیست؟ منظور از باغ وحش گوگل در واقع همان الگوریتمهای مهم و کاربردی این پلتفرم هستند که نقش پررنگی در سازماندهی و مدیریت وبسایتها دارند. در ادامه این مقاله در رابطه با علت نام گذاری باغ وحش گوگل و کاربرد و مزایای هر یک از این الگوریتمهای به توضیحات بیشتری میپردازیم.

منظور از باغ وحش گوگل چیست؟
الگوریتمهایی چون پاندا، پنگوئن، کبوتر، مرغ مگسخوار و موش کور از جمله مهمترین و البته کاربردیترین الگوریتمهای گوگل هستند. در حقیقت نام باغ وحش گوگل نیز از مجموعه این الگوریتمها با نامهای حیوانات مختلف برگرفته شده است. در واقع این الگوریتمها همان حیواناتی هستند که در باغ وحش گوگل نگهداری میشوند.
هر یک از این الگوریتمها در فرایند بهینه سازی موتورهای جستجو و کمک به آن در بررسی وبسایتهای مختلف نقش خاصی را ایفا میکنند. تمامی این الگوریتمها مدام در حال بهروزرسانی هستند تا عملکرد باغ وحش گوگل در بهترین حالت خود قرار گیرد.
الگوریتم رتبه بندی پاندا
بررسی کیفیت محتواهای ارائه شده در وبسایتهای مختلف یکی از پارامترهای شاخص گوگل است. الگوریتم پاندا یکی از پرکاربردترین الگوریتمهای باغ وحش گوگل است که در سال 2011 برای اولین بار عرضه شد.
هدف از اجرای این الگوریتم در موتور جستجوی گوگل جلوگیری از سایتهایی است که محتوای بیکیفیت و کمارزش دارند. در واقع این الگوریتم سایتهاییی با محتوای ضعیف را سریعا شناسایی کرده و آنها را جریمه میکند. الگوریتم پاندا گوگل تنها بر کیفیت محتواها نظارت داشته و حساسیت شدید بر بخشهای مختلف محتواها از نظر سطح کیفی دارد.
این الگوریتم زمانی عرضه شد که کاربران بسیاری از بیکیفیت بودن محتوای بسیاری از سایتها شکایت کردند، معیار سطح کیفی محتواها در این الگوریتم بر مبنای رضایت کاربران در نظر گرفته شده است.
علت اصلی راهاندازی الگوریتم پاندا
علت اصلی رونمایی از الگوریتم پاندا به وجود آمدن یک بحران اساسی در موتور جستجوی گوگل در سال 2010 بود. این بحران و معضل در اثر افزایش چشمگیر محتوای بیکیفیت و مخرب و کاهش شدید کیفیت جستجوها در گوگل به وجود آمد.
به همین دلیل بلافاصله بعد از رخداد این مشکل گوگل به فکر راهاندازی یک الگوریتم با هدف نظارت بر کیفیت محتواها به نام الگوریتم پاندا را عرضه کرد.
افزون بر موارد فوق این الگوریتم باغ وحش گوگل با محتواهایی که قانون کپی را رعایت نکرده و به نوعی کپی از سایر منابع هستند به شدت مقابله کرده و آنها را جریمه میکند. به همین دلیل امروزه وبمسترها و سئوکارها به یونیک بودن محتواها تاکید بسیاری دارند.
الگوریتم پنگوئن
دومین الگوریتم کاربردی و اساسی در باغ وحش گوگل الگوریتم پنگوئن نام دارد. این الگوریتم در سال 2012 به صورت رسمی تحت عنوان الگوریتم وب اسپم معرفی و راه اندازی شد. هدف اصلی این الگوریتم بررسی ساخت لینک و لینکهای موجود در سایتهای مختلف است.
از زمان راهاندازی الگوریتم پنگوئن بسیاری از سایتهای اسپمر با لینکهای بیرویه و اسپم خود شناخته شده و حتی از کار افتادند. افزون بر این موارد برخی از سایتهایی که از روشهای کلاه سیاه و کلاه خاکستری برای رتبه گرفتن در گوگل استفاده میکردند توسط این گوگل تا به امروزه شناسایی و جریمه میشوند.
در مقابل سایتهایی که از روشهای کلاه سفید برای بهبود رتبه خود در گوگل استفاده میکنند مورد توجه الگوریتم پنگوئن قرار گرفته و در زمان کمتری به رتبه مورد نظر خود میرسند.
رسالت اصلی این الگوریتم در واقع کاهش تاثیرگذاری روشهای کلاه سیاه برای رتبه گیری سایتها و به مدیریت و سازماندهی وضعیت رتبه بندی سایتها در گوگل است. با درک بهتر فرایند دریافت لینک این الگوریتم توانست سایتهایی را که نسبت به دریافت لینکهای طبیعی و اصلی اقدام کردهاند را ارتقا داده و رتبه آنها را افزایش دهد.

مقابله با تکرار کلمات کلیدی
الگوریتم پنگوئن در کنار هدف اصلی خود برخی وظایف جانبی همچون مبارزه با کلمات کلیدی را دارد. ببه گونهای که امروزه بسیاری از وبسایتها از تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در سرتاسر محتواهای خود جلوگیری میکنند تا توسط این الگوریتم جریمه نشوند.
الگوریتم مرغ مگسخوار
الگوریتم مرغ مگسخوار در حال حاضر مهمترین الگوریتم موجود در باغ وحش گوگل است. این الگوریتم در فرایند رتبه بندی سایتها نقش بسیار پررنگی دارد که به دلیل داشتن سرعت و دقت بسیار بالا به شکل هوش مصنوعی نیز در سئو سایتها تاثیر میگذارد.
وظیفه اصلی این الگوریتم بررسی عبارات سرچ شده و درک مفهوم آنها به صورت عمیق به منظور بهبود نمایش دادن نتایج مربوطه است. الگوریتم مرغ مگسخوار در 20 آگوست سال 2013 به منظور بهبود موتور جستجوی گوگل و تکمیل عملکرد دو الگوریتم به نام پاندا و پنگوئن عرضه و رونمایی شد.
این الگوریتم با دقت و سرعت بسیار بالایی کلمات را بررسی کرده و توانایی شناسایی مترداف آنها را دارد. در واقع علت اصلی بهبود عملکرد موتور جستجو گوگل در آوردن نزدیکترین نتایج مرتبط با عبارات سرچ شده عملکرد دقیق و سریع این الگوریتم است. افزون بر موارد فوق این الگوریتم آن دسته از محتواهایی که از کلمات کلیدی بیش از اندازه استاندارد استفاده کردهاند را جریمه میکند.
الگوریتم کبوتر باغ وحش گوگل
الگوریتم کبوتر در سال 2014 در گوگل راهاندازی شد تا فرایند جستجوهای محلی به شکلی بهینه و گسترده صورت گیرد. هدف از عرضه این الگوریتم نسبت به سایر الگوریتمهای باغ وحش گوگل متفاوت است. در واقع در الگوریتم کبوتر به جای تمرکز بر سایتهای بزرگ و رتبه بندی آنها بیشتر به کسبوکارهای محلی نظارت میشود تا فرایند فورش و برندسازی آنها بهبود یابد.
به عبارتی هدف اصلی این الگوریتم نظارت بر سئو محلی بوده و بر اساس موقعیت جغرافیایی عبارت سرچ نتایج مرتبط با آن را نمایش میدهد.
برای شما هم پیش آمده که در گوگل بخواهید با نام یک رستوران آدرس و موقعیت جغرافیایی آن را پیدا کنید. برای نمونه با وارد کردن عبارت رستوران نزدیک ولیعصر نتایج زیر ظاهر میشوند.

سخن نهایی
در این مقاله سعی کردیم تا به صورت کامل درباره باغ وحش گوگل و الگوریتمهای اصلی و اساسی آن توضیحات کامل و جامعی را در اختیار شما قرار دهیم. در حالت کلی باغ وحش گوگل مجموعهای از الگوریتمهای کاربری و اساسی است که هر یک در فرایند رتبه بندی و بررسی سایتها از نظر سئو کارایی منحصربهفردی دارند.