آپدیت محتوا (به‌روزرسانی محتوا) چیست؟ تأثیر آن بر سئوی سایت

در یک دنیای رویایی، هر مقاله‌ای که منتشر می‌کنید، یک شبه بر رتبه‌بندی موتورهای جستجو تسلط پیدا می‌کند و به رتبه 1 می‌رسد. اما واقعیت این است که هر محتوای منتشر شده در ایجاد ترافیک ارگانیک موفق نخواهد بود. به ازای هر محتوا با کارایی بالا، احتمالاً ده‌ها محتوای دیگر در صفحات پایانی وبلاگ یا وبسایت شما گرد و خاک می‌خورد. باور کنید یا نه، این مقالات نیز به عشق نیاز دارند.

به عنوان یک تولیدکننده محتوا، ما تقریباً برنامه‌ریزی‌ شده‌ایم که همیشه محتوای جدید تولید کنیم. اما در واقع یک مزیت ذاتی برای توقف این ذهنیت و بررسی مجدد برخی از محتواهایی که قبلاً نوشته‌اید (و احتمالاً آن‌ها را فراموش کرده‌اید) وجود دارد. در واقع، همیشه لازم نیست چرخ را دوباره اختراع کنید تا استراتژی محتوای خود را به جلو ببرید. در این مقاله، به اشتراک می‌گذارم که چگونه به‌روزرسانی محتوای قدیمی واقعاً می‌تواند ترافیک ارگانیک وبسایت شما را افزایش دهد، سئوی شما را بهبود بخشد و به شما کمک کند تا به اهداف بازاریابی خود سریع‌تر برسید.

آپدیت محتوا (به‌روزرسانی محتوا) چیست؟ تأثیر آن بر سئوی سایت
آپدیت محتوا (به‌روزرسانی محتوا) چیست؟ تأثیر آن بر سئوی سایت

به‌روزرسانی محتوا (updating content) چیست؟

وبسایت شما موجودی زنده است. هر به‌روزرسانی که انجام می‌دهید، انگار نفس تازه‌ای به آن هدیه داده‌اید و باعث تعامل بهتر آن با بازدیدکنندگان وبسایت، مشتریان و موتورهای جستجو مثل گوگل میشود.

از طرف دیگر، یک وب‌سایت راکد و بدون هر نوع به‌روزرسانی ممکن است توسط موتورهای جستجو به عنوان یک موجود مرده در نظر گرفته شود که هیچ چیز جدیدی برای ارائه ندارد.

خوشبختانه، با به‌روزرسانی وبسایت، به موتورهای جستجو این پیغام ارسال میشود که این وبسایت پناهگاهی برای محتوای تازه و منابع اطلاعاتی جدید است که بنا بر درخواست‌های کاربران اینترنت ارائه میشود. به عبارت ساده، اگر وب سایت خود را اغلب با محتوای با کیفیت به‌روزرسانی کنید، موتورهای جستجو شما را به خاطر آن دوست خواهند داشت.

شما می‌توانید به‌روزرسانی محتوا را از طریق کارهای زیر انجام دهید:

  • نیازی نیست کل محتوای یک صفحه را اصلاح کنید. اغلب اوقات، افزودن آمار یا داده‌های جدید مربوط به امروز کارساز خواهد بود.
  • طرح گرافیکی جدیدی برای محتوا آماده کنید. 
  • احتمالاً شما در زمینه‌ای که برای آن تولید محتوا کرده‌اید آگاه‌تر شده‌اید و Google عاشق تخصص است پس چند پاراگراف اضافی بنویسید. 
  • ببینید آیا منابع داده شما هنوز درست است و به منابع داده جدیدتر لینک دهید.
  • قرار دادن یک ویدیوی مرتبط در میان محتوایی که منتشر کرده‌اید می‌تواند در به‌روزرسانی محتوا تأثیرگذار باشد.

در نهایت، گزینه‌های زیادی وجود دارند که برای به‌روزرسانی محتوا می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، اما اغلب اوقات شما فقط باید به‌روزرسانی های کیفی کوچکی انجام دهید تا محتوای شما جان تازه‌ای بگیرد.

حالا از کجا مشخص میشود که یک محتوا به‌روزرسانی شده است؟

همان طور که گفته شد، گوگل محتوای تازه را دوست دارد و یکی از عوامل رشد سریع وبسایت شما در رتبه‌بندی، تغییر تاریخ انتشار محتوا به امروز است.

با تغییر تاریخ انتشار محتوای وبلاگ، تاریخ انتشار در گوگل نیز تغییر می‌کند و به مردم می‌گوید که محتوا تازه‌تر است. این باعث می‌شود افراد بیشتری از صفحه نتایج موتور جستجو به وبسایت شما مراجعه کنند.

خود شما آیا روی لینکی کلیک می‌کنید که دو سال پیش منتشر شده است یا ترجیح می‌دهید روی لینکی کلیک کنید که اطلاعات جدید و مرتبطی دارد؟

چرا باید محتوای وبسایت خود را به‌روز کنید؟
چرا باید محتوای وبسایت خود را به‌روز کنید؟

چرا باید محتوای وبسایت خود را به‌روز کنید؟

الگوریتم گوگل هنگام تعیین رتبه صفحه در نتایج جستجو، به آپدیت یا به‌روز بودن صفحه نگاه می‌کند. هنگامی که یک محتوا برای اولین بار منتشر می‌شود، طبیعتاً تازه به نظر می‌رسد، اما به مرور زمان از میزان به‌روز بودن آن کم میشود. 

به‌روزرسانی محتوای وبسایت به Google نشان می‌دهد که محتوای صفحه همچنان مرتبط و در عین حال کاربردی است. علاوه بر این، محتوای به‌روزرسانی شده باعث میشود تا تجربه بهتری را برای مخاطبان شما فراهم شود.

با این حال، فقط با دست‌کاری دکمه‌های وبلاگ برای تغییر تاریخ انتشار محتوا یا اضافه کردن یک عنوان جدید به صفحه فرود (Landing page) به نتیجه‌ی دلخواهتان نمی‌رسید و این‌ها کافی نیست. تغییراتی که در بخش‌های مهم یک صفحه (مانند متن اصلی محتوا) ایجاد می‌شود، بیشتر از تغییرات جزئی، تازگی را به موتورهای جستجو نشان می‌دهد بنابراین به‌روزرسانی‌ها باید به اندازه کافی قابل توجه باشند تا تأثیر بگذارند.

با این حال، به‌روزرسانی محتوای قدیمی مزایای زیادی دارد که به چند مورد از آن‌ها در ادامه اشاره می‌کنیم:

 

ارتقا جایگاه وبسایت شما از لحاظ سئو (SEO)

احتمالاً میدانید که محتوا با گذشت زمان ارزش خود را از دست می‌دهد. موتورهای جستجو برای یافتن محتوایی طراحی شده‌اند که دقیق‌ترین و مفیدترین محتوا را به کاربران ارائه می‌دهد. محتوای مرتبط و تازه در اولویت قرار دارد در حالی که محتوای قدیمی‌تر به آرامی در رتبه‌بندی جایگاه خود را از دست می‌دهد. با گذشت زمان، این مورد می‌تواند تأثیر منفی زیادی بر تلاش‌های سئویی شما داشته باشد. با ورود و به‌روزرسانی محتوای قدیمی، به موتورهای جستجو نشان می‌دهید که محتوای شما به‌روز، دقیق و همچنان مرتبط است. علاوه بر این، اکثر موتورهای جستجو الگوریتم‌های خود را به طور مکرر تغییر می‌دهند. به‌روزرسانی محتوای وبسایت به شما این امکان را می‌دهد که هرگونه تغییر در الگوریتم‌های موتورهای جستجو را که می‌تواند بر کار شما تأثیر منفی بگذارد یا به بهتر شدن جایگاه شما در رتبه‌بندی موتورهای جستجو کمک کند را در نظر بگیرید.

 

افزایش تعامل مخاطب 

خود را به جای مخاطب هدفتان قرار دهید. آیا خواندن مطالب قدیمی و تاریخ مصرف گذشته را دوست دارید؟ مطمئناً دوست ندارید. در واقع، محتوای تازه با به‌روزترین اطلاعات می‌تواند خواننده را درگیر کند و مدت زمان ماندن او در وبسایت شما را افزایش دهد.

 

صرفه‌جویی در زمان و کسب نتیجه بهتر

به زبان ساده، بازنگری یک مقاله قدیمی زمان بسیار کمتری نسبت به نوشتن یک مقاله جدید نیاز دارد. به عبارت دیگر، لازم نیست که شما تلاش‌های تولید محتوای خود را به طور کلی متوقف کنید، اما اختصاص زمان به هر دو روش، این پتانسیل را دارد که با کار بسیار کمتر نتایج بهتری بگیرید.

 

چه نوع محتوایی باید به‌روزرسانی شود؟

به طور کلی، تمام محتوای وبسایت شما می‌تواند از بررسی و به‌روزرسانی منظم بهره‌مند شود. این موارد شامل:

 

  • صفحه اصلی
  • صفحه درباره ما
  • صفحات فرود  (Landing pages)  محصولات یا خدمات
  • وبلاگ

 

و هر قسمت دیگری از وبسایت که محتوای آن با توجه به تغییر علم، اخبار و تکنولوژی روز دنیا نیاز به تغییر و به‌روزرسانی دارد. 

هر چند وقت یک‌بار باید محتوای وبسایت خود را به‌روز کنید؟
هر چند وقت یک‌بار باید محتوای وبسایت خود را به‌روز کنید؟

هر چند وقت یک‌بار باید محتوای وبسایت خود را به‌روز کنید؟

هیچ پاسخ دقیق و مشخصی برای این سوال وجود ندارد و این واقعاً بستگی دارد به نوع محتوا و تعداد دفعاتی که بتوانید آن را بررسی تا ایرادات و کم و کاستی‌های آن را پیدا کنید.

 

با این حال، صفحات مهم وبسایت مانند صفحه اصلی و صفحه درباره ما (about us) می‌توانند از به‌روزرسانی هر شش ماه یا بیشتر برخوردار شوند. سایر محتواها مانند مقالات همیشه سبز (Evergreen Content) و صفحات فرود(Landing pages)  باید مرتباً به‌روز شوند تا از کاربردی و آموزنده بودن آن‌ها اطمینان حاصل شود.

برای اینکه یک روال کاری منظم برای به‌روزرسانی محتوا داشته باشید، موارد زیر را در نظر بگیرید و به عنوان یک چک لیست برای بررسی هر محتوا مورد استفاده دهید: 

  • هدف خواننده از مطالعه محتوای خود را تعیین کنید. آیا پیام محتوا مستقیماً با آنچه خوانندگان هنگام جستجوی این عبارت به دنبال آن هستند، مطابقت دارد؟
  • جذابیت تیتر را در مقایسه با مقالات رقیب ارزیابی کنید. چگونه می‌توانید تیتر خود را بهبود بخشید تا بیشتر دیده شود؟
  • طراحی گرافیک و سایر عناصر بصری را که دیگر با دستورالعمل‌های طراحی برند شما مطابقت ندارند، به‌روز کنید.
  • تمام لینک های داخلی و خارجی را بررسی کنید تا مطمئن شوید محتوایی که به آن لینک می‌دهید به‌روز و دقیق است. اگر لینک های خراب وجود دارد، آن‌ها را اصلاح کنید.
  • فرمت هایی را برای به‌روزرسانی عناصر سئویی روی صفحه مانند توضیحات متا و متن جایگزین تصویر شناسایی کنید.
  • اشتباهات گرامری و سبک نوشتاری را بررسی کنید. وقتی نوبت به نوشتن می‌رسد، هیچ درست یا غلطی وجود ندارد (انعطاف‌پذیری داشته باشید)، اما باید هدفتان این باشد که صدای یکپارچه‌ای از برند در تمام محتوای خود باشید.

 

همچنین، با در نظر گرفتن جایگاه وبسایت شما در رتبه‌بندی گوگل، سرعت بارگذاری محتوا و تجربیات بازدیدکننده وبسایت، می‌توانید اطلاعات مفیدی برای تصمیم‌گیری در مورد روند به‌روزرسانی وبسایت خود به دست آورید.

هر چند وقت یک‌بار باید محتوای وبسایت خود را به‌روز کنید؟
علایم هشدار دهنده بروزرسانی محتوا

برخی از علائم هشدار دهنده مهم که باید بلافاصله در فرآیند به‌روزرسانی محتوای وبسایت خود در نظر بگیرید عبارت‌اند از:

 

  • وبسایت شما قدیمی است و از زمان طراحی آن بیش از سه سال می‌گذرد و تغییری نکرده است
  • محتوای وبسایت در موبایل و تبلت به خوبی نمایش داده نمی‌شود
  • وبسایت شما دارای لینک های مرده است
  • ایجاد تغییرات یا به‌روزرسانی در وبسایت شما پیچیده است
  • در مقایسه با رقبایتان، وبسایت شما قدیمی تر به نظر می‌رسد
نکاتی برای به‌روزرسانی محتوای وبسایت
نکاتی برای به‌روزرسانی محتوای وبسایت

نکاتی برای به‌روزرسانی محتوای وبسایت

200 کلمه یا بیشتر به متن قبلی اضافه کنید: صرف‌نظر از اینکه چه نوع محتوایی را به‌روزرسانی می‌کنید، افزودن متن جدید راهی آسان برای تازه نگه‌داشتن محتواست. همچنین اگر نمی‌خواهید با اضافه کردن 200 کلمه به متن قبلی، آن محتوا را خیلی طولانی کنید، می‌توانید با تولید محتوای جدید، مقاله‌ی قبلی را به طور کامل تغییر دهید.

 

کلمات کلیدی خود را بررسی کنید: عباراتی که در اینترنت مورد جستجو قرار می‌گیرند در طول زمان تغییر می‌کنند، بنابراین ایده خوبی است که کمی تحقیق کنید و مطمئن شوید که محتوای شما همچنان با کلمات کلیدی درستی از لحاظ سئو بهینه شده است. 

 

مطمئن شوید که محتوا کاربردی است: مهم‌تر از همه، محتوای وب سایت شما باید مفید و مرتبط با مخاطبانتان باشد. با در نظر گرفتن این مطلب، مهم‌ترین نکته این است که مطمئن شوید محتوای شما همچنان کاربردی و ارزشمند است (که به رتبه‌بندی شما نیز کمک می‌کند).

به عنوان مثال، اگر شما یک شرکت عرضه‌کننده پودر کیک هستید، دستور پخت کیک تولد محتوای ارزشمند و مرتبط با مخاطبانتان تلقی می‌شود. از طرف دیگر، مقاله‌ای در مورد نحوه انتخاب دیزاین یا تم تولد نمی‌تواند محتوای مناسبی برای وبسایت شما باشد.

 

محتوای جدید را فراموش نکنید: تولید محتوای جدید و منظم همچنان مهم است و باید بخشی از استراتژی کلی بازاریابی محتوای شما باشد.

 

محتوای به‌روز شده را در رسانه‌های اجتماعی تبلیغ کنید: هنگامی که مقاله شما باز نشر شد، آن را در حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود تبلیغ کنید. این کار کمک می‌کند تا بازدیدکنندگان جدیدی برای محتوا پیدا شود و رتبه‌ی بهتری کسب کند. 

 

مداومت در به‌روزرسانی محتوا: فرآیند به‌روزرسانی محتوای قدیمی می‌تواند زمان بر باشد، به خصوص اگر وبسایت شما برای مدت زمان طولانی در دسترس مخاطبان بوده باشد. بهتر است برنامه‌ریزی برای کار روی این پروژه به طور مداوم باشد به جای اینکه بخواهید به یک‌باره کار را تمام کنید.

چرا به‌روزرسانی محتوا به سئو کمک می‌کند؟
چرا به‌روزرسانی محتوا به سئو کمک می‌کند؟

چرا به‌روزرسانی محتوا به سئو کمک می‌کند؟

همه ما می‌توانیم برخی از مزایای اولیه سئو را برای به‌روزرسانی محتوا حدس بزنیم. وقتی محتوا را به‌روزرسانی کرده و از نظر کیفی جذاب‌تر کنید، ترافیک بیشتری از موتورهای جستجو دریافت خواهید کرد.

 

همچنین در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) در رتبه‌بندی بالاتر خواهید رفت. طبیعتاً بالاتر بودن در رتبه‌بندی منجر به ترافیک بیشتر میشود. با این حال، این تنها مزیت به‌روزرسانی محتوا نیست.

 

با بالا رفتن در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP)، پیدا کردن محتوای شما برای کاربران اینترنت آسان تر می‌شود. مزیت دیگر آن، این است که این کار باعث ایجاد بک لینک بیشتر برای شما می‌شود. در واقع، بک لینک ها مهره اصلی برای بهبود اعتبار دامنه شما هستند. شما می‌توانید میزان اعتبار دامنه خود را از طریق Semrush بررسی کنید.

 

از طرفی، یکی از الگوریتم‌های مهم گوگل با عنوان EAT شناخته میشود و مخفف سه کلمه‌ی زیر است: 

 

  • تجربه و تخصص (Expertise)
  • قدرت (Authority)
  • امانت (Trustworthiness)

 

بهبود رتبه در صفحه نتایج (SERP) به طور مستقیم به دو عامل EAT کمک می‌کند، یعنی: اقتدار و اعتماد. بک لینک منجر به اقتدار بیشتر دامنه شما خواهد شد و بسیاری از بک لینک ها به گوگل نشان می‌دهند که مردم به سایت شما اعتماد دارند. مجدداً یادآور می‌شویم که می‌توانید میزان اعتبار دامنه خود را از طریق Semrush بررسی کنید. 

به روز رسانی محتوا
سئو در بروزرسانی محتوا

کلام آخر

به عنوان یک آژانس تبلیغاتی، ما اغلب به دنبال موفقیت‌های سریع هستیم که تأثیر زیادی بر رشد کلی یک شرکت داشته باشد. به‌روزرسانی محتوا یکی از آن استراتژی‌های کم مصرف است که تأثیر تضمین شده‌ای ایجاد می‌کند و منجر به ترافیک بیشتر و در نتیجه فروش بیشتر می‌شود.

به‌روز نگه‌داشتن یک وبسایت زمان بر است، اما نتایج آن ارزش زمان گذاشتن را دارد. مخاطبان شما از ارزشی که ارائه می‌کنید قدردانی خواهند کرد و برای هر محتوایی که تولید می‌کنید سود خوبی از لحاظ سئوی وبسایت تان دریافت می‌کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *