تا به حال شده است که محصولی بدون نام و نشان مشخصی را خریداری کنید؟ یا آیا تا به حال شده از یک شرکت بدون نام و نشان حاضر به دریافت خدماتی شوید؟ پاسخ این دو پرسش دقیقا بیانگر اهمیت بسیار زیاد برندسازی در رشد، توسعه و موفقیت کسبوکارها است.
هر کسبوکاری باید بهترین و حرفهایترین استراتژی برندینگ و برندسازی را برای خود داشته باشد، چراکه سازمان بدون برند و برندینگ مانند انسان بدون شناسنامه است! برند هویت هر کسبوکاری بوده و نقش بسیار زیادی در معرفی هر چه بهتر خدمات و محصولات کسبوکار به بازار هدف دارد. علاوه بر این موارد برند و برندسازی تعیین کننده میزان ارزش و اعتبار هر سازمانی است. در ادامه این مطلب در مورد نقش برندینگ در موفقیت کسبوکارها بیشتر و کاملتر صحبت میکنیم.
منظور از برندینگ چیست؟
برندینگ در واقع فرایند مدیریت برند برای سازمانها است که هدف اصلی از اجرای آن افزایش آگاهی از برند و همچنین افزایش اعتبار و ارزش برند است. منظور از برندینگ و برندسازی ایجاد تصویر ذهنی مثبت، خاص و ماندگار در ذهن مخاطبان بازار هدف است. به بیانی سادهتر هر آنچه که مردم و مخاطبان هدف در مورد شما و شرکت شما احساس کرده و به زبان میآورند دقیقا نشان دهنده میزان اعتبار و ارزش برند شما است.
موفقیت کسبوکارها در عصر پر از رقابت امروزی ساخت تصویر ذهنی تمام عیار و کاملا مثبت و خاص در ذهن مخاطبان هدف است.
تفاوت برندینگ برندهای حرفهای در چیست؟
یکی از متداولترین سوالاتی که در خصوص نقش برندینگ در موفقیت کسبوکارها در ذهن افراد شکل میگیرد این است که تفاوت برندسازی در سازمانهای مختلف چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که یافتن نکات قوت و تمایز یک سازمان نسبت به رقبای خود و معرفی این ویژگیها به شکلی کاملا خلاقانه باعث میشود تا تفاوتهای بزرگی بین آن شرکت با رقبا ایجاد شود.
رمز و راز موفقیت بسیاری از کسبوکارها ایجاد تمایز نسبت به رقبا است، یعنی شما چیزی را باید عرضه کنید که رقبایتان در عرضه آن ناتوان هستند. برندینگ موفق سراسرعبارت استت از عملکرد متفاوت و در عین حال بسیار خلاقانه و حرفهای.
برند اپل (Apple) غول بیرقیب در حوزه موبایل
اگر اهل تکنولوژی و علم روز باشید بیشک برند تاریخساز اپل (Apple) را کم و بیش میشناسید. این شرکت آمریکایی با تحلیل و بررسی دقیق و بسیار جزئی رقبای خود و کشف نقاط قوت و ضعف آنها توانست محصولاتی کاملا متمایز و در عین حال برتری را نسبت به محصولات رقبا به بازار عرضه کند.
علت اصلی اینکه امروزه برند اپل در حوزه تولید گوشی موبایل هوشمند، لپ تاپ و… به یک ابر قدرت تبدیل شده است ارائه محصولی با کیفیت بسیار بالا، مطابق با نیاز مخاطبین و همچنین متناسب با تکنولوژی روز دنیا است. این سه فاکتور در حقیقت مواردی هستند که بسیاری از رقبای اپل به آنها توجه نکرده یا کمتر اهمیت میدهند. برند اپل بهترین مصداق از یک برند بیرقیب و موفق در حوزه موبایل است. البته نباید از شعار اصلی این شرکت و همچنین توانایی آن در عمل به این شعار نیز غافل شد؛ زیبایی، دوام و کارایی هر سه واژهای است که با شنیدن آن نام اپل در ذهنها میدرخشد.
برندینگ چگونه میتواند کسبوکاری را از عرش به فرش برساند؟
زمانی که بحث از برندسازی و برندینگ میشود این پرسش در ذهن افراد به وجود میآید که اصلا برندینگ چگونه میتواند مسیر نامتناهی و پایانناپذیر موفقیت را برای کسبوکاری هموار کند؟ یک برندسازی حرفهای میتواند ذهن یک شخص یا گروهی از مخاطبان هدف را به خوبی تسخیر کند. این امر زمانی میسر میشود که یک سازمانی علاوه بر تولید محصولاتی باکیفیت یا ارائه خدماتی باکیفیت و خاص بتواند تمامی موارد و اصول مربوط به برندینگ را به خوبی رعایت کند.
یک برندینگ خوب و حرفهای میتواند با افزایش ارز و اعتبار برند یک کسبوکاری در بین انبوهی از رقبا منجر به محبوبیت و موفقیت آن شود.
اعتمادسازی بین مخاطبان با برندینگ
یکی از مهمترین مواردی که در بررسی نقش برندینگ در موفقیت کسبوکارها باید به آن بپردازیم پروسه جلب اعتماد مشتریان است. با استفاده از یک استراتژی حرفهای برندسازی بیشتر و بهتر از هر روش دیگری میتوان اعتماد مشتریان و مخاطبان را جلب کرد.
بخش عظیمی از فروش یک کسبوکار و سازمان به میزان اعتماد مخاطبین به آن سازمان دارد، به بیان واضحتر هر چقدر اعتماد مخاطبان نسبت به یک برند بیشتر باشد به همان اندازه فروش بیشتری صورت خواهد گرفت.
اعتماد همواره بخش بزرگی از داستان برندسازی است، هیچ کسبوکاری بدون جلب اعتماد مخاطبان و مشتریان خود تا به امروز نتوانسته است به موفقیت و فروشهای میلیاردی برسد. طبق آخرین تحقیقات صورت گرفته در این حوزه زمانی که یک مخاطب به یک برند اعتماد کامل داشته باشد احتمال خرید آن مخاطب از آن برند به میزان 55 درصد افزایش مییابد. اگر بخواهیم دقیقتر به این موضوع بپردازیم باید بگوییم که اعتمادسازی بیشترین سهم را در پروسه خرید مخاطبان دارد، به همین دلیل باید در اجرای اصول و استراتژی برندینگ به اعتمادسازی مخاطبان بیشتر توجه شود. هر چقدر تجربه کاربر از ارتباط با برند یک کسبوکار بهتر و خوشایندتر باشد به همان اندازه میزان اعتماد مخاطب به آن برند بیشتر خواهد بود.
تجربه سیل عظیمی از فروش با برندینگ حرفهای
بر خلاف تصور عموم که هدف اصلی از برندینگ تنها مارکتینگ است، این پروسه علاوه بر اینکه بیشترین تاثیر را در فرایند اعتمادسازی دارد باعث میشود تا به صورت ناخودآگاه میزان فروش در سازمان نیز افزایش یابد. در واقع با برندینگ درست و اصولی میتوان اعتبار و جایگاه برند را بهبود بخشیده و به دنبال آن با سیل عظیمی از خریداران منتظر در صف روبهرو شد!
البته باید به این نکته بسیار بزرگ اشاره کرد که لازمه تجربه فروش بسیار بالا نسبت به رقبا در بازار داشتن شناخت کافی و دقیق از مخاطبان و عرضه محصولات و ارائه خدماتی متناسب با درخواستها و نیازهای مخاطبان است. تمامی این موارد در کنار یکدیگر در یک استراتژی برندسازی حرفهای و حساب شده رخ میدهند.
شما بدون داشتن شناخت کافی از مخاطبان خود حتی با انجام بهترین بازاریابی باز هم نمیتوانید در پروسه برندینگ موفق شده و به دنبال آن محصولات و خدمات خود را به خوبی بفروشید. پس در پروسه برندینگ پیش از هر چیزی لازم است تا شناخت کافی و دقیقی از مخاطبان بازار هدف خود داشته باشید.
بهبود کارکرد و عملکرد سازمان و شرکت با برندینگ حرفهای
از جمله مباحث بسیار مهم در نقش برندینگ در موفقیت کسبوکارها بخش عملکردی سازمان است. یک برندسازی حرفهای علاوه بر اینکه میتواند تاثیرات عمدهای را در تصمیمگیری و ذهنیت مخاطبان هدف بگذارد، میتواند در عملکرد فنی شرکت و سازمان نیز تغییرات بزرگی را ایجاد کند. با بهرهگیری از استراتژی برندینگ خلاقانه و حرفهای میتواند نظم و آرایشی خاصی را به بخشهای مختلفی از سازمان دهد.
برندسازی فرشته نجات کسبوکارها حتی در شرایط بحرانی بازار!
شاید شما هم مانند بسیاری از افراد حال حاضر این تصور را داشته باشید که در شرایط بحرانی بازار حتی بزرگترین شرکتها هم نمیتوانند فروش مطلوب خود را رقم بزنند. در حالی که واقعیت کاملا بر خلاف این تصور بوده و در شرایط بحرانی طولانی مدتی چون دوران بیماری کرونا با وجود نامطلوب بودن شرایط باز هم شرکتهای معتبر و کاربلدی بسیاری در حوزههای مختلف توانستند استحکام خود را در بازار حفظ کرده و حتی آن را بهبود بخشند! جالب است بدانید پشتوانه اصلی تمامی این کسبوکارهای موفق در شرایط بحرانی برندینگ و برند متمایز و حرفهای است.
یک برندینگ کاملا حرفهای و اصولی خالق تفاوتها و تمایزها است!
همان گونه که در مطالب بالا گفته شد بیشترین نقش برندینگ در موفقیت کسبوکارها مربوط به ایجاد تفاوتها و تمایزها است. این تفاوت و تمایز میتواند مربوط به یک محصول یا گروهی از محصولات و همچنین کل عملکرد شرکت و سازمان شود. شعار اصلی بسیاری از شرکتهای دیجیتال برندینگ بزرگ و معتبر حاضر در کشور این است که در دنیایی کنونی این تفاوتها است که حماسه آفرینی میکند.
نقش برندینگ در موفقیت کسبوکارها زمانی به اوج خود میرسد که این استراتژی بتواند تمایزهای سازمان را به شکلی کاملا خاص با مشتریان و مخاطبان در میان بگذارد.
تجربه برندسازی کاملا متفاوت و حرفهای با شرکت دیجیتال برندینگ دیسان
آژانس دیجیتال برندینگ دیسان با سابقه درخشان و فعالیت حرفهای در بازار امروزه به این جایگاه رسیده است که بتواند استراتژی برندینگ متناسب با ویژگیهای خاص و شرایط هر سازمان را طراحی و پیادهسازی کند. آژانس دیجیتال برندینگ دیسان با تکیه بر سابقه فعالیتی خود همواره معتقد است که با برندسازی اصولی و حرفهای میتواند حتی در بین انبوهی از رقبا و تشنج رقابت صدای خود را به شیوهای رسا و زیبا به گوش مخاطبان هدف رساند.
بدون دیدگاه