روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ چیست؟

شرکت‌های تولیدکننده پوشاک که محصولات سایز بزرگ ارائه نمی‌دهند، شرکت‌های آرایشی و بهداشتی که برای رنگین‌پوست‌ها محصول مناسبی عرضه نمی‌کنند، وب‌سایت‌هایی که در تبلیغات خود تصاویر خانواده‌هایی از قشر متوسط تا مرفه را نمایش می‌دهند، فروشگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی که راه ورودی مخصوص افراد کم توان ندارند، همه این‌ها با وجود اینکه به ظاهر طبیعی به نظر می‌رسند اما پیامی را به جامعه ارسال می‌کنند: برند ما برای تنوع ارزشی قائل نیست.

آینده دیجیتال برندینگ به تنوع و فراگیری گره خورده است. این واقعیتی است که با ورود نسل جدید به بازار عرضه و تقاضا، جامعه به دنبال برندهایی می‌رود که آن‌ها را با اصالت، ارزشمند و با شخصیت نشان دهد و فرصتی برای بازاریابان است تا نوع جدیدی از ارتباط شخصی با مخاطبان خود را ایجاد کنند. دیجیتال برندینگ پیشرو در این عرصه است!

در این پست وبلاگ، استراتژی‌های دیجیتال برندینگ را که همراه با تنوع و فراگیری هستند، بررسی می‌کنیم. این رویکردها دیدگاه تازه‌ای در بازاریابی ارائه می‌کنند و راه‌های جدیدی را برای تفکر در مورد اینکه چگونه می‌توانید شرکت خود را از رقبایتان متمایز کنید، ارائه می‌دهند.

روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ چیست؟

تنوع در دیجیتال برندینگ (Diversity in Digital Branding) چیست؟

تنوع یعنی حضور افراد از هر نوع طبقه و دسته‌ای، به ویژه گروه‌های به حاشیه رانده‌شده را به رسمیت بشناسیم و برایشان محصول و خدمات اختصاصی ارائه بدهیم. تنوع شامل سن، نژاد، قومیت، مذهب، جنسیت و افراد کم توان میشود و وقتی می‌توانیم ادعا کنیم که تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ ما موجود است که مشتریان ما همه این دسته‌بندی را در بر بگیرند. البته تنها شامل بودن این دسته‌بندی‌ها در میان مشتریان مان کافی نیست، بلکه باید گام‌هایی را برداریم که احساس امنیت و ارزشمندی در میان اعضای مختلف جامعه ایجاد شود. در زمینه دیجیتال برندینگ، این کار به معنای تولید محتوا و کمپین هایی است که مخاطبان مختلف را مورد خطاب قرار می‌دهد و زمینه‌ساز برقراری تعامل میان برند شما و آنها میشود.

 

روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ

اکنون که دارید این مطلب را می‌خوانید، احتمالاً در حال بررسی استراتژی‌های بازاریابی متنوع تری در کسب‌وکار خود هستید و این کار به عنوان اولین قدم عالی است. اما لازم نیست نگران باشید و فکر کنید که به یک استراتژی بازاریابی فوق‌العاده گسترده نیاز دارید. در ادامه به معرفی تعدادی از روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری را برایتان میگوییم.

 

  1. فراگیری

فراگیر بودن بخش کلیدی دیجیتال برندینگ بوده است. برندهایی که افراد، نژادها و جنسیت‌های بیشتری را شامل می‌شوند در طول زمان موفق‌ترین‌ها هستند. طرز فکر قدیمی این بود که وقتی تمام تلاشتان برای جلب رضایت مخاطب هدف خود باشد، برای بقیه افراد هم نتیجه خواهد داد. اما دنیای امروز با بسیاری از فرهنگ‌ها و باورهای مختلف که همگی به طور همزمان با یکدیگر رقابت می‌کنند، به شدت تغییر کرده است. برای رقابتی ماندن، بازاریابان باید از همان ابتدا به جای استفاده از دیدگاه‌های خود در طراحی کمپین‌ها، روی تنوع تمرکز کنند و در نتیجه به دیگران این فرصت را می‌دهند تا احساس کنند که مورد تبعیض قرار نگرفته‌اند.

نمونه‌ای از برندی که در تلاش برای تنوع و فراگیری است، نایک را می‌توان مثال زد که سابقه طولانی در کمپین‌های تبلیغاتی با حضور ورزشکاران و بانوان ورزشکار از سراسر جهان دارد. این برند همچنین با حمایت مالی از ورزشکاران دارای معلولیت، مانند امی پردی (Amy Purdy) – بازیکن پارالمپیکی- جایگاهش را در قلب و ذهن مردم جهان تثبیت کرده است. 

روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ چیست؟

رویداد Dancing With The Stars که با حضور امی پردی (Amy Purdy) برگزار شد را می‌توان نمونه‌ای از درخشش این ورزشکار پارالمپیکی در نظر گرفت که تماشاچی به جای حس ترحم و دلسوزی از مهارت و حرکات فوق‌العاده هنری این ورزشکار هیجان‌زده می‌شد و غبطه می‌خورد. وقتی صحبت از فراگیر بودن کمپین‌های برندینگ میشود دقیقاً چیزی شبیه به همین رویداد Dancing With The Stars مد نظر است که در آن حضور افراد مختلف مورد حمایت قرار گیرد و امکان‌پذیر باشد.

 

  1. Geofencing (بازاریابی مبتنی بر مکان)

روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ چیست؟

تکنولوژی Geo-fencing به معنی استفاده از فناوری برای ارسال اعلان‌ها یا پیام‌های تبلیغاتی بر اساس موقعیت مکانی است. بهترین راه برای انجام این کار استفاده از برنامه‌های تلفن همراه است که با هدف قرار دادن افرادی که در مجاورت یکدیگر هستند، دقت بالایی در ارسال پیام‌های تبلیغاتی در لحظه حضور آن فرد در موقعیت مکانی مورد نظر دارند. این نوع استراتژی دیجیتال برندینگ، برندها را قادر می‌سازد تا پیشنهادها (مانند تخفیف‌ها) را فقط در محدوده جغرافیایی خاص ارائه دهند که می‌تواند برای خرده‌فروشانی که سعی در هدایت مشتری به سمت فروشگاه‌های فیزیکی خود در محل مورد نظر دارند بسیار ارزشمند باشد.

روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ چیست؟

  1. بازاریابی همه جانبه (Omnichannel Marketing)

بازاریابی همه جانبه روندی است که همچنان محبوبیت خود را افزایش می‌دهد و هدف آن این است که مشتری در هنگام مواجهه با برند در محل‌هایی مانند وب‌سایت، رسانه‌های اجتماعی، فروشگاه یا نمایندگی در سطح شهر و موارد دیگر، بتواند حس و برخورد یکسانی را از برند دریافت کند (یعنی تجربه کاربری یکسانی در هر کدام از محل‌های ارتباطی با برند شما شکل بگیرد). بازاریابی Omnichannel به این دلیل مهم است که مردم معمولاً بر اساس آنچه از طریق کانال‌های ارتباطی (مانند وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی و غیره) می‌بینند در مورد خرید تصمیم می‌گیرند، پس لازم است که خدمات، محصولات و نحوه ارائه آن‌ها در تمام کانال‌های ارتباطی یکسان باشد.

روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ چیست؟

  1. محتوای تعاملی

محتوای تعاملی به مخاطبان این امکان را می‌دهد که به جای تماشا کردن، گوش دادن یا خواندن بی‌حس و حال یک محتوا، فعالانه در تحلیل، ارزیابی، باز نشر و اظهارنظر آن مشارکت کنند. محتوای تعاملی می‌تواند یک تجربه سرگرم‌کننده یا مطالب طنز و هیجان‌انگیز باشد که معمولاً از طریق رسانه‌های دیجیتالی و رسانه‌های سنتی منتشر میشود.

 

البته، توجه کنید که محتوای تعاملی می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد:

  • ارسال نظر برای یک پست وبلاگ یا فید رسانه‌های اجتماعی
  • شرکت در نظرسنجی‌ها، آزمون‌ها یا مسابقات آنلاین
  • تولید محتوای تصویری مثل یک مجموعه عکس از مقصد مورد علاقه خود
  • تشویق مخاطب به تعامل بیشتر برای کسب امتیاز و جوایز 

نکته کلیدی این است که به مخاطبان این فرصت را بدهید تا از طریق کانال‌هایی که خودشان انتخاب می‌کنند با شما ارتباط برقرار کنند. به این ترتیب، نه تنها یک تجربه عالی برای مشتری رقم زده‌اید بلکه یک استراتژی‌های بازاریابی هوشمند را نیز پیاده‌سازی کرده‌اید.

Airbnb یک نمونه عالی از نحوه عملکرد محتوای تعاملی است. هر بار که کاربر برنامه Airbnb را باز می‌کند، نقشه به روز شده شهر خود را با آیکن های سنجاق شده‌ای می‌بیند که نشان می‌دهد بقیه‌ی کاربران در حال حاضر سعی دارند که در کجا اتاق یا آپارتمان اجاره کنند.

همچنین می‌توانید با کلیک روی آیکون «اینجا چیست؟» (What’s Here?) در گوشه هر صفحه، جاذبه‌های محلی و رستوران‌های موقعیت مکان فعلی‌تان را بررسی کنید. این ویژگی‌ها پیدا کردن مکان‌های مرتبط را برای مسافرانی که اطلاعات زیادی در مورد آن شهر ندارند، آسان می‌کند.

روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ چیست؟

  1. قیمت‌گذاری هوشمند (Smart Bidding) در گوگل ادز 

کسب و کارها برای دستیابی به جامعه‌ی هدف‌شان باید از بودجه تبلیغاتی خود عاقلانه استفاده کنند. آیتم قیمت‌گذاری هوشمند در گوگل ادز (Google Ads Smart Bidding) به کمک شما آمده تا علاوه بر مدیریت هزینه‌های لازم برای تبلیغات، مشتری‌های بیشتری از طریق تبلیغات جذب وبسایت یا فروشگاه آنلاین خود کنید.

برای تبلیغات در گوگل شما تعیین می‌کنید که به ازای هر کلیک روی تبلیغ‌تان حاضر هستید چقدر پول پرداخت کنید. البته این پایان ماجرا نیست! بلکه می‌توانید خودتان هر بار به گوگل پیشنهاد قیمت بدهید یا اینکه خود گوگل به صورت اتوماتیک برایتان تعیین قیمت انجام دهد. 

البته این تعیین قیمت به همین راحتی‌ها یا دلبخواهی نیست.چرا؟ 

اول از همه باید بدانید که هر تبلیغ در گوگل مرتبط به کلمه کلیدی است. مثلاً شما می‌خواهید وقتی یک نفر عبارت طراحی سایت را در گوگل جستجو کرد، تبلیغ وبسایت شما در صفحه نتایج جستجو نشان داده شود. اما این تنها خواسته‌ی شما نیست، بلکه وب‌سایت‌های دیگری که رقیب شما هستند نیز می‌خواهند تبلیغشان در صفحه نتایج گوگل برای کلمه کلیدی طراحی سایت دیده شود، پس یک مناقصه این وسط اتفاق می‌افتد. در واقع، هر وب‌سایتی که قیمت بالاتری به ازای هر کلیک روی تبلیغش پیشنهاد دهد، آن تبلیغ بالاتر از بقیه نمایش داده میشود. به همین خاطر است که پیشنهاد قیمت مناسب و در عین حال رقابتی خیلی اهمیت دارد.

از خوبی‌های آیتم قیمت‌گذاری هوشمند در گوگل ادز (Google Ads Smart Bidding) این است که شما نیاز نیست هر بار سراغ گوگل بروید و قیمت‌ها را بالا و پایین کنید تا به قیمت مناسب خود برسید، بلکه گوگل خودش این کار را انجام می‌دهد و شما را از این دغدغه خلاص می‌کند.

مثلاً تبلیغ وبسایت همیار برای کلمه کلیدی «طراحی سایت» بالاتر از بقیه‌ی وب‌سایت‌ها قرارگرفته و این به دو دلیل است. اولاً از روش قیمت‌گذاری دستی استفاده کرده و قیمت بهتری نسبت به رقبایش برای این کلمه کلیدی پیشنهاد داده است یا اینکه از روش قیمت‌گذاری هوشمند در گوگل ادز (Google Ads Smart Bidding) استفاده کرده و خود گوگل پیشنهاد قیمت مناسب به ازای هر کلیک روی تبلیغ را داده است.

روش‌های ایجاد تنوع و فراگیری در دیجیتال برندینگ چیست؟

کلام آخر

عصر دیجیتال به این معناست که کسب‌وکارها باید در استراتژی‌های خود برای دستیابی به مخاطبان انعطاف‌پذیرتر باشند.

استفاده از محتوای تعاملی می‌تواند به برند شما مزیت رقابتی در برابر سایر بازاریابان بدهد و ما در این مطلب، پنج روش برای استراتژی‌های دیجیتال برندینگ، از جمله افزودن ویژگی‌های تعاملی به کمپین‌های بازاریابی و اینکه چگونه Google Ads Smart Bidding ابزاری مؤثر برای دستیابی به مشتریان است، صحبت کردیم. امیدواریم این روش‌ها به شما کمک کنند راه‌های خلاقانه‌ای برای ادغام این ایده‌ها در استراتژی کسب‌وکار خود بیابید.

همان طور که تلاش‌های بازاریابی خود را در زمینه تنوع بیشتر پیش می‌برید، از خود بپرسید: آیا برند من به اندازه کافی برای فراگیر شدن تلاش می‌کند؟ فراگیر شدن برند شما هم از نظر افزایش دسترسی مخاطبان و هم از نظر اخلاقی بودن باعث میشود رشد قابل‌توجهی در کسب‌وکار خود داشته باشید.

کوهن (Cohen) بیان می‌کند: «آنچه 30 سال پیش کار می‌کرد، امروز جواب نمی‌دهد، زیرا مردم از برندهایی که از آنها حمایت می‌کنند، انتظار بیشتری دارند و حرکت نکردن در مسیر تغییر به سمت فراگیر شدن از سوی رهبری برند، باورنکردنی است»

با تمرکز بر فراگیر کردن تبلیغات بازاریابی خود، می‌توانید طیف گسترده‌ای از مشتریان بالقوه را جذب کنید، بدون اینکه کسی احساس کند که به آنها تعلق ندارید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *